Добродошли на интернет презентацију села Стањинац
Сајт је урађен уз благослов оца Рајка Глишовића, пароха овдашњег, и помоћ оца Никанора, монаха у манастиру Св. Онуфрије

 

 
 

 Насловна
Историја
Знаменити људи села Стањинац
Црква Свети
Кирик и Јулита
Манастир Свети Онуфрије
Галерија 
Пријатељи села Стањинац

  Други о Стањинцу

Новости
Контакт

 

Пријатељи села Стањинац

 

 
Осна Сејерштад

 

 
 

 
 

Норвешка списатељица, рођена 1970. године, студирала руски, шпански и историју филозофије на Универзитету у Ослу. Потом је живела у Француској, а затим у Мексику. Као ратни дописник, најпре је радила у Русији између 1993. и 1996. а затим у Кини 1997. Између 1998. и 2000. године извештавала је са Косова за норвешку телевизију. Књигу  Леђима окренути свету или  Портрети из Србије" објавила је 2000. године. У јесен 2001. провела је три месеца у Авганистану као дописник за разне скандинавске новине. Током 2003. извештавала је о рату у Ираку из Багдада. Течно говори пет језика. Освојила је неколико награда за своје извештаје о Косову, Чеченији и Авганистану.

         Једно поглавље књиге Портрети из Србије" говори о људима из Стањинца и њиховом свакодневном животу пре и након демократских промена.

 

 
 

Драган Стојановић- Жика Промаја        

 

 

 

 

        Драган Стојановић- Жика Промаја, назван по култној емисији ТВ5 Промаја је први, и једини, новинар који се одазвао позиву да дође и упозна се са свим што село Стањинац може да пружи. Провео је цео један дан у селу разговарајући са мештанима, бележећи занимљивости из фолклора овога краја и тако се упознао са текућим проблемима које село има. Репортажа о селу Стањинац је приказана у емисији Промаја и у јутарњем програму ТВ5.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Бранко Војиновић

 
 
 
 
 
 
 

 

 
 

 

 

 

2007-2010. стањинац.цом
Сва права задржана.